Viešoji įstaiga Kelmės turizmo ir verslo informacijos centras

VIENUOLIO PIETŪS

Įprastai vienuolynuose praktikuojamas saikas. Per pasninkus buvo atsisakoma sviesto, pieno, kiaušinių ir netgi žuvies. Vienuolyno bendruomenė visi kartu valgydavo refektorinėje salėje, turėti maisto savo celėse buvo griežtai draudžiama. Vienuolynuose pietūs būdavo iš trijų, o vakarienė iš dviejų patiekalų. Pirmasis patiekalas dažniausiai būdavo sriubas, antrasis – košė arba žuvis. Neatsitiktinai edukacinėje pragramoje „vienuolio pietūs“ patiekiama žuvienė ir košė.

Tytuvėnų bernardinų vienuolyno buhalterinėse knygose minima, kad vienuoliai samdydavo žveją, kuris aplinkiniuose tvenkiniuose sugautą žuvį tiekdavo vienuolyno virtuvei.

Atsiliepimai

Komentuoti